Kuntouttavat avustustavat by Promotive Rehabilitation Ergo Oy

Kuntouttavat avustustavat

Promotive Rehabilitation Ergo Oy

KURSSIN TAVOITTEENA ON, ETTÄ OPIT KUNTOUTUJAA AKTIVOIVAT AVUSTUSTAVAT JA VASTUUTTAMAAN KUNTOUTUJAA SUORITUSTASON NOSTAMISESSA KOHTI ITSENÄISTÄ TOIMINTAKYKYÄ.
Tavoitteellisesti suoritustasoa perusliikkumisessa voidaan lähes poikkeuksetta nostaa kahden avustettavasta, yhden avustettavaksi, siitä edelleen sanallisella ohjauksella ja apuvälinein suoriutuvaksi tavoitellen itsenäistä liikkumista .  Tämä verkkokurssi on laaja kurssi, jossa videoleikkeitä on 168 kpl. erikuntoisten avustustilanteista. Videoleikkeiden alla on kirjallinen ohjaus avustustapahtumasta.

Verkkokurssin kuntouttavat avustustavat opetuksen pääpaino on siinä, että opit tutkimaan avustettavan voimat ja  aktivoimaan ne käyttöön teidän molempien parhaaksi ja iloksi. Sinun työsi kevenee ja avustettava saavuttaa itsenäisyyttä perusliikkumisessaan vähitellen, mikä keventää edelleen pysyvästi työtäsi.
Aidot avustustilanteissa kuvatut videoleikkeet osoittavat konkreettisesti aktivoivan avustamisen ja siihen oleellisesti kuuluvan sanallisen ohjaamisen sekä luonnollisten liikemallien, apuvälineiden ja ergonomian vaikutuksen työn keventämiseen. Perusliikkumisen avustamisessa on vahvasti mukana tavoitteellisuus ja avustettavan oman vastuun lisääminen helppojen harjoitteiden avulla kohti mahdollisimman itsenäistä liikkumista.
 Koko kurssin käytyäsi tiedät menetelmät, miten voit järjestelmällisesti vaihe vaiheelta avustaa vuoteeseen hoidettavaa kuntoutumaan jopa itsenäisesti liikkuvaksi.  Opit miten yksittäisten liikkeiden onnistuminen vaikuttaa perusliikkumiseen ja koko toimintakykyyn. Oivallat, että heikkokuntoisen perusliikkumisen heikkenemistä voidaan todella estää ja saada kehitystä, kun opitaan aktivoimaan vaihe vaiheelta 2 avustettavasta kohti itsenäistä liikkumista jossain osaa perusliikkumista esim. vuoteessa liikkumisessa tai  istumaannousussa.  Itsenäistä liikkumista voidaan tavoitella perusliikkumisessa vuoteessa siirtymisissä, istumiseen, seisomiseen, matalasiirtymisiin (pyörätuolin ja vuode) sekä kävelyn toiminnoissa.
Verkkokurssi kuntouttavista avustustavoista opettaa avustusta keventävät keinot myös silloin, kun kehitystä perusliikkumisen edistymisessä ei ole enää mahdollista saavuttaa.

Olen fysioterapeutti Sinikka Rovio. Olen aina ollut hyvin kiinnostunut heikkokuntoisten ja iäkkäiden perusliikkumisesta ja siinä kuntoutumisesta. Olen suorittanut kinestetiikan, potilassiirtojen ergonomiakortti ja Bobath koulutukset. Kaikista näistä olen oppinut monia asioita, joilla voidaan keventää ja helpottaa fyysisesti raskasta avustustyötä. 
Kymmenien vuosien aikana fysioterapeutin työssä avustamassa heikkokuntoisimpia ja potilassiirtojen ergonomiakorttikouluttajana toimiessa olen oivaltanut kaikkein parhaiten työtä keventävän ja potilaiden kuntoutumista edistävän tekijän eli kuntouttavan avustamisen perusliikkumisessa. Tärkeintä on osata aktivoida potilas itse tekemään liikkeensä ja liikkumisensa, vain siten hän voi kuntoutua. Sen myötä hoitajien työn kuormittavuus todella kevenee pysyvästi. Tätä osaamista ei Suomessa ole vielä näin selkeänä ja kattavana, helposti opittavana kokonaisuutena saatavissa.

Vaihtoehtoja eri avustustilanteisiin on eniten tässä kurssissa, joten kurssi sopii syventämään opittua ja antaa useita vaihtoehtoja vaikeisiin avustustilanteisiin. Tiivistetty kurssi on hyvä ja suositeltavampi vaihtoehto aloittaa, jos kuntouttavasta avustamisesta on vähän tietoa ja kokemusta esim. avustustilanteissa käytät vielä paljon fyysistä voimaa ja koet avustustilanteet raskaina tai vaikeina. Tiivistetyn kurssin saat bonuksena koko kurssin hankinnasta. 
Kurssin läpikäyminen ja vähitellen hallintaan ottaminen on hyvä tehdä osissa, koska kurssi on jaoteltu osiohin; kahden avustettavat, yhden avustettavat, sanallinen, apuvälinein ja itsenäisen liikkumisen osiot perusliikkumisen avustustilanteista.
Kuntouttavat avustustavat
149,00 €

sis. ALV 24 %